Újraindulhatnak az egynapos sebészeti ellátások

egészségi, elektív, sebészeti, Kásler, szervátültetést, ápolók, Agyevő, betegek, magánorvosok, Németországban, koronavírus, járvány, rák, magyar, tüdőgyulladást, támogatást, semmelweis, húsevő, vastagbélszűrés

Az egynapos sebészeti ellátások beindítását újra lehetővé teszi az új típusú koronavírus-járvány harmadik hulláma során az új fertőzöttek és a fertőzésgyanús esetek, valamint a kórházi ellátást igénylő betegek számának folyamatos csökkenése – jelentette be közösségi oldalán Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere.

hirdetés

A magyar egészségügy az utóbbi hetekben olyan módon jutott túl a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, hogy valamennyi beteg számára biztosított maradt az ellátás. Az egynapos sebészeti beavatkozások kizárólag az ellátás rugalmas tervezésével és a szükséges járványügyi intézkedések betartásával indíthatóak újra. Az egynapos sebészeti ellátások csak az egészségügyi szolgáltatóknál előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek. Az egészségügyi intézményekbe történő belépéskor pedig testhőmérséklet mérés szükséges.

hirdetés

A betegek felvételének feltétele, hogy az egészségügyi állapotból adódó egyéb kontraindikáció nem áll fenn. És érvényes védettségi igazolvánnyal, annak hiányában pedig a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív SARS-COV-2 PCR teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív Antigén gyorsteszttel rendelkeznek.

Emellett minden, a COVID-19 fertőzött, vagy fertőzés-gyanús betegellátásban eddig résztvevő egészségügyi intézménynek a COVID-19 fertőzött, vagy fertőzés-gyanús betegek ellátását változatlanul biztosítani kell. Jól elkülönítve a COVID-19 járvánnyal nem érintett betegektől. A COVID-os betegek és az egynapos ellátásában részesülő betegek részére a biztonságos betegellátás minden szükséges feltételének megteremtésével.

Az egynapos sebészeti ellátások 2021. május 3-án kezdődhetnek meg – számolt be a minisztérium.

hirdetés