Vádat emeltek egy 27 éves szarvasi férfi ellen

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

A Békéscsabai Járási Ügyészség 3 rendbeli élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, 2 rendbeli zaklatás vétsége, becsületsértés vétsége és személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy 27 éves büntetlen előéletű szarvasi férfival szemben és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

hirdetés

A férfi és a sértett, egy békéscsabai nő korábban élettársak voltak, kapcsolatukból gyermek is született. Útjaik 2019 márciusában különváltak, ebbe azonban a terhelt nem tudott belenyugodni, ezért telefonon és üzenetek útján volt élettársa mindennapi életvitelébe önkényesen, rendszeresen beleavatkozott. 2019 májusa és augusztusa között több mint 1200-szor hívta fel telefonon a sértettet, ezek során rendszeresen azzal fenyegette, ha nem fogadja vissza, kirúgatja a munkahelyéről és öngyilkos lesz. Ezen felül rendszeresen figyelte is a nőt, majd a tudomására hozta, hogy mit látott. Többször azzal is megfenyegette volt párját, hogy agyon üti, kocsi után köti és úgy húzza végig az úton. A terhelt magatartásával, a sértett zaklatásával annak ellenére nem hagyott fel, hogy a nő feljelentette. 2020. január-március hónapjaiban több alkalommal olyan tartalmú internetes üzeneteket küldött a nőnek, miszerint „elintézi”, agyon fogja verni, beleveri a fejét a betonba.

hirdetés

A férfi elvakultságában több személynek, így a nő ismerőseinek, főnökének, munkatársának olyan fotót küldött, amely a sértettet fehérneműben ábrázolta. Ezt a fényképet a terhelt a sértett munkahelyének is elküldte egy közösségi portál üzenetküldő oldalán keresztül, továbbá a fotót a sértett szülei is megkapták, és közzétette egy internetes megosztó oldalon is.

2020. április 02-án délután a férfi Békéscsabán, a Kazinczy lakótelepen meglátta volt élettársát és annak barátját, ezért kiugrott a taxiból, félmeztelenre vetkőzött, szitkozódott és azt mondta a férfinak, hogy „gyere, játsszuk le, barátom”. A nő értesítette a rendőrséget, ezért a terhelt eltávozott a helyszínről. Másnap, a terhelt felhívta a nőt azzal, hogy pénzt szeretne adni a közös gyermekük ellátására, és megbeszélték, hogy egy étterem előtt találkoznak. A nő a barátja társaságában érkezett a találkozóra, ezért a terhelt ismét levette a felső ruházatát, szitkozódott, kiabált, többször meglökte a másik férfit, leütötte a fejéről a sapkáját, majd többször leköpte őt.
Még aznap délután a vádlott taxival megjelent a Kazinczy lakótelepen található játszótérnél, és azt kiabálta az ott tartózkodó „vetélytársának”, hogy vérben fog úszni. A nő és párja autóba ültek és elhagyták a helyszínt, azonban a terhelt taxival követte őket a Szarvasi út végéig.

hirdetés