73 fővel emelkedett a fertőzöttek száma Békés megyében

Grafika: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu adatai alapján Békés megyében 73 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. Így mostanra 21336 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést a megyében.

A kormányzati portál pénteken azt írja, 1541 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 789 188 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 403 főre emelkedett. 3855 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 445-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 553 836 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 206 949 főre csökkent. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 203 873 fő, közülük 2 406 684 fő már a második oltását is megkapta.

Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni. Felhívják a 16-18 évesek figyelmét, hogy a jövő heti oltáshoz legkésőbb ma éjfélig regisztrálhatnak, és csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten kezdődő Pfizer-oltásra. A kórházi oltópontokon mától szombatig az április elején oltott pedagógusok ismétlő oltása is zajlik szintén Pfizer-vakcinával.

Arra kérik az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalokat illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7. péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. Az ehhez szükséges vakcinát a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból biztosítják. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható. Az online időpontfoglaló megnyitásáról külön adnak számukra tájékoztatást. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/16-18-eves-fiatalok-pentekig-regisztraljatok