Aranyat érő májusi eső érkezik szerdán

harmadfokú, Nyáriasan, napsütés, időjárás Fotó: Pixabay.com

Szerdán egy hullámzó frontrendszer érkezik délnyugat felől esővel, záporokkal, zivatarokkal.

hirdetés

Kedden még kitart a napos, nyári idő. Tetőzik a meleg, a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk. Szerdán azonban változik a helyzet. Nyugat, délnyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, mely csapadékot és lehűlést is hoz magával. Így a hét haramadik napján délnyugat felől erős felhősödésre számíthatunk, hajnaltól előbb nyugaton, délnyugaton, majd napközben egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, nyugaton csendes eső is. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés.

Mintegy 10 fokos hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a keleti, északkeleti országrész javára, délután 17-27 fokot mérhetünk. Éjszaka az északkeleti tájakat is eléri a csapadék, és csütörtökön is sokfelé várható zápor, zivatar, nyugaton, északnyugaton eső. A nyugatira, délnyugatira forduló szél többfelé erős lesz. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet, délután 14-22 fok várható. A leghűvösebb északnyugaton lesz.

Csütörtök estig többfelé jelentős mennyiségű eső hullhat, mely jól jön a mezőgazdaságnak. A jelenlegi számítások szerint nagy területen 10-15, helyenként 20 mm-nél is több csapadék várható. Pénteken inkább már csak szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, főként északon és keleten szeles, tavaszias hőmérsékletű időben lesz részünk – írja az Időkép.

hirdetés