Az Élővíz-csatorna karbantartási munkálatairól egyeztettek

Élővíz-csatorna Békés

Az Élővíz-csatorna békési szakaszát mára jelentős hosszúságban kíséri betonjárdával és padokkal felszerelt pihenőterület. A létesítmény új szempontokat is felvet a vízparti területek kezelését illetően.

Pénteki napon került sor arra a bejárásra, mely során Kálmán Tibor polgármester Szabó Jánossal, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetőjével, Polgár Zoltán alpolgármesterrel, Láza Tiborral, a Gyulai Szakmérnökség területi felügyelőjével és Szászhalmi Mariann szakaszmérnökkel tekintette meg a beruházás nyomán előállt új állapotokat. A megújult partszakasz nagymértékben befolyásolja a vízügyi szakemberek munkáját, a vízfelület gépekkel való megközelíthetőségét.

hirdetés

Sajnos több helyen is fák dőltek be a mederbe, eltávolításukhoz pedig nem egy esetben gépi erőre és vízügyi szaktudásra is szükség van. A bejárás során egyértelművé vált, hogy az elöregedő, veszélyes fák karbantartási munkálatai közös, partneri feladata az érintetteknek. Az együttműködés nyomán a vízügyi igazgatóság erdésze és a városi főkertész felmérik a faállományt, ahol szükséges ott a veszélyes fák cseréje is megtörténik.