Késsel fenyegetett meg egy nőt egy szarvasi férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 26 éves büntetett előéletű szarvasi férfival szemben, aki egy állítólagos kölcsön visszafizetése érdekében késsel fenyegetett meg egy nőt.

A férfi – akinek beszámítási képessége korlátozott, emiatt gondnoksága alatt áll – 2021. január 02-án délután megjelent egy szarvasi családi háznál és bekopogott. A kopogásra egy nő nyitott ajtót, akitől a terhelt követelni kezdte az állítása szerint korábban, több részletben kölcsönadott 40.000.-Ft visszafizetését. A nő megtagadta a követelés teljesítését arra hivatkozva, hogy nem tartozik semmilyen pénzösszeggel. A férfi erre a jogosnak vélt vagyoni igényének érvényesítése céljából elővett egy 9 cm pengehosszúságú rugós kést – amely mérete és kialakítása folytán alkalmas volt az élet kioltására –, és azzal kaszáló mozdulatokat téve megfenyegette a nőt.

hirdetés

Azt követelte, hogy adják meg két órán belül a tartozást, mert különben egész nap ott fog állni a sarkon, és tudja, mikor szokták a gyerekeket az óvodába vinni. A sértett ekkor telefonon értesítette a rendőrséget, miközben a terhelt a ház ablakát verte ököllel azt kiabálva, hogy a sértett és házastársa fizesse vissza a tartozást, különben berúgja az ablakot vagy rájuk gyújtja a házat. Miután az ablaküveg kitört, a terhelt távozott a helyszínről.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 90.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.