Több mint 330 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett kedden Magyarországra

Pfizer, oltás

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra – tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

hirdetés

A közlemény szerint kedden megérkezett a 22. – több mint 330 ezer adag koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó – szállítmány Magyarországra. Azt írták: a Pfizer több mint négy hónapja, heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a vakcinákat: a cég az első negyedévre megbízhatóan leszállított több mint 1,5 millió adag vakcinát, a második negyedévtől pedig jelentősen növelte a dózisok számát, így csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech-oltóanyag érkezik az országba.

hirdetés

A két vállalat az előrejelzések szerint idén több mint 2,5 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. Az Európai Bizottsággal április 14-én bejelentett megállapodás értelmében felgyorsítják 50 millió adag oltóanyag szállítását, így 2021 második negyedévében várhatóan 250 millió adag vakcinát szállítanak az Európai Unióba – olvasható a közleményben. (MTI)

Fotó: Békéscsaba, 2021. május 17. Földi Anikó főnővér beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 17-én. MTI/Rosta Tibor

hirdetés