Megtartotta alakuló küldöttgyűlését a Nemzeti Pedagógus Kar megyei szervezete

Pedagógus Fotó: Körös Hírcentrum

A Nemzeti Pedagógus Kar Békés Megyei Szervezete május 19-én tartotta meg alakuló küldöttgyűlését a Békéscsabai Szakképzési Centrum központi épületében.

hirdetés

A Nemzeti Pedagógus Kar a szakszervezetekkel ellentétben kifejezetten szakmai szervezet, mely 2013-ban alakult meg. A szervezet ötéves ciklusának lejártát követően április hónapban új választásokra került sor. Békés megye a pedagógusok létszáma alapján 11 mandátummal rendelkezik. Ezek a mandátumok maradéktalanul betöltésre kerültek, azaz a megye pedagógusai 11 főnek szavaztak bizalmat.

hirdetés

Az alakuló ülés első részében Mucsi Balázs, a centrum főigazgatója szólt a megjelentekhez. Kiemelte, hogy szeretnék minden fórumon képviselni, képviseltetni a szakképzést. Megyei szinten nagyon jó kapcsolatot ápolnak az oktatási intézményekkel, közös projektekben is részt vesznek. Éppen ezért is kívánt mindenkinek kellemes időtöltést az intézményben. Őt követte Kiss Mihály, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, aki ugyancsak a szakképzés képviseletének fontosságát hangsúlyozta.

Majd Szaszák Csaba, az NPK Országos Elnökségének tagjaként gratulált ahhoz, hogy a pedagógusok igen nagy számban vettek részt a küldöttek megválasztásában. Nagy tömeget sikerült megmozgatni Békés megyében. Ezt követően átadta az újonnan megválasztott küldöttek megbízólevelét. Végül pedig dr. Sióréti Gabriella, a megyei szervezet eddigi elnöke értékelte az elmúlt évek munkáját, illetve szólt a kar további terveiről is. Kifejtette, hogy tudatosan a pedagógia legtöbb területét igyekeznek bevonni a szervezeti munkába.

 

hirdetés