Új eszközökkel fejleszti a betegellátást a békési rendelőintézet

Polgár Zoltán, Békés, fejlesztés

A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő lehetőségeihez mérten folyamatosan új készülékek beszerzésével szolgálja a magas színvonalú betegellátást. Egy Hemoglobin A1C mérésre alkalmas automata készülékkel bővült a laboratórium eszköztára, valamint egy új ultrahang készülék is segíti a diagnosztizálást az urológiai szakrendelésen.

hirdetés

Erdélyi Imola, a rendelőintézet igazgatója számolt be a hasznos eszközök beszerzéséről. A hemoglobin A1c (rövidítése HbA1c) egy vércukorszintet jellemző paraméter. Diabéteszes páciensek vércukor értékeinek monitorozására használják, háromhavonta ellenőrzik, rendkívül fontos ennek az értéknek a pontos mérése. Segítségével megítélhető az elmúlt 6-10 hét vércukor értékének az átlaga, nélkülözhetetlen a cukorbeteg terápia hatékonyságának megítélésében.

hirdetés

Az urológia szakrendelésen a felmerülő egészségügyi problémák kivizsgálásában az egyik legelterjedtebb és leggyakoribb képalkotó vizsgálat, az ultrahang vizsgálat, ami fontos segítséget nyújt a diagnózis felállításában. Az új ultrahang készülékkel jelentősen javul a kép minősége a diagnosztizálás folyamán. Mindkét új orvosi eszközt a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő saját beszerzés keretében biztosította.

Polgár Zoltán, Békés, fejlesztés

A felmérések szerint a legtöbb ember számára az egészsége megőrzése az egyik, ha nem a legfontosabb kérdés. Éppen ezért is tartom nagyon pozitívnak, hogy a rendelőintézetben folyamatosak a fejlesztések, szinte hónapról hónapra adnak hírt újabb és újabb korszerű eszközök beszerzéséről, vagy az intézmény infrastruktúráját érintő fejlesztésről – fejezte ki elismerését és köszönetét az intézmény dolgozóinak Polgár Zoltán, Békés fejlesztésekért és beruházásokért felelős alpolgármestere.

hirdetés