Teherautójával letört egy vasúti sorompót egy békéscsabai férfi, vádat emeltek ellene

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 50 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki teherautójával letört egy vasúti sorompót.

hirdetés

A férfi 2021. március 31-én a kora délutáni órákban egy nyergesvontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvényt vezetve közlekedett a 4444-es számú úton Elek felől Lőkösháza irányába.  Haladása közben az egyik vasúti átjáróba nem a kellő figyelemmel – a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére – haladt be, s a lecsukódó félsorompó csapórúdjának ütközött, amely emiatt letört. Cselekményével, a félsorompó letörésével, a járművezető a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette.

hirdetés

A terhelt megszegte a KRESZ 39.§ (3) bekezdés c) pontjában foglaltakat, mely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad.

hirdetés