Vállalkozók egyeztettek a békéscsabai fórumon

Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, fórum, Békéscsabai fórum Fotó: Körös Hírcentrum

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarák közreműködésével Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárának kezdeményezésére átfogó szakmai eseménysorozatot hozott létre 2019-ben.

Ebben az évben az ITM képviselői ezúttal is a kis- és középvállalkozók (KKV-k) tapasztalatait, véleményét gyűjtötték össze egy konzultáció keretében.

hirdetés

A fórumon dr. Orosz Tivadar a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta: fontos, hogy a versenyképességi szempontoknak megfelelően segítsék a vállalkozásokat, mind technológiai és innovációs fejlesztéssel. A pandémiás időszak miatt még fontosabbá vált ez a vállalkozások fejlesztése. Kiemelte, hogy egy olyan információs portál indult (vali.hu) amely a vállalkozókat segíti, például a pályázatokban. Békés megyében nagy a várakozás a vállalkozók körében, többek között a mai forumon a pályázati lehetőségekről is szó esett.

Fotó: Körös Hírcentrum

Dr. György László elmondta, hogy a gazdaság újraindítási akció keretében elindul a 2021-27-es időszak forrásainak a meghirdetése, 587 milliárd forint értékben. A következő másfél évben annyi vállalkozást és vállalkozót szeretnének elérni, amennyit a fejlesztéspolitika az elmúlt 30 évben 15 éves ciklusokban ért el. Azaz, másfél év alatt, legalább 20 ezer vállalkozást szeretnének valamilyen vissza nem térítendő támogatásban részesíteni.

Dr. György László bemutatta az új, vállalkozókat segítő portált is, amelyről elmondta: jóval egyszerűbbé vált eligazodni az állami támogatások, vállalkozásfejlesztési információk között. A fórum vállalkozói kérdésekkel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!