Ismét lehet látogatni az orosházi kórházban

Orosházi Kórház, ápolót bántalmazott Orosházán, kötelező maszkviselés

Az Operatív Törzs bejelentése alapján részlegesen feloldották a látogatási tilalmat. Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet az alábbi szabályok betartásával 2021. május 21-től fogad ismét látogatókat a fekvőbeteg osztályokon. 

hirdetés

Látogatási idő:

hirdetés

Hétköznap 14-16 óra között
Hétvégén és ünnepnap: 10-12 és 14-16 óra között

Fontos kitétel, hogy a koronavírus fertőzéssel érintett betegek látogatása továbbra sem engedélyezett! Kivétel a súlyos, életveszélyes állapotú covidos beteg, akinél – egyéni méltányossági alapon – írásos engedéllyel egyszerre egy hozzátartozó tartózkodhat. Ebben az esetben, ahogy korábban is, a hozzátartozó köteles beszerezni egészségi állapotáról egy háziorvosi nyilatkozatot, majd kérvényezni kell a látogatást a beteg kezelőorvosánál, amit a főigazgató vagy az orvosigazgató engedélyezhet.

A nem covidos osztályokon fekvő betegek látogatása az alábbiak szerint valósulhat meg:

– egy beteghez egy nap egy látogató jöhet be, maximum 60 percre

– az intézménybe lépés előtt kötelező a testhőmérséklet mérés

– a látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie

– a védettségi igazolvány mellett a személyi igazolvány felmutatása is kötelező a portaszolgálaton

– védettségi igazolvány hiányában a látogatónak 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel kell rendelkeznie, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik.

– a látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük. Egyéb (textil, papír, stb.) maszkban a betegek védelme érdekében nem lehet látogatni.

– Az “apás szüléseknél” és az egyéb, egyedi elbírálást igénylő látogatásoknál a korábban kiállított engedélyek továbbra is érvényesek.

A látogatók a Kórház utcai főportán keresztül érkezhetnek, ahol az igazolványok felmutatását követően regisztrálják az érkezés időpontját és hogy kihez jött látogatóba. A járóképes betegek esetében ajánlott a látogatást nem a kórteremben, hanem a folyosón vagy a kórház parkjában megtenni.

Kérik a látogatókat a szabályok betartására, ezzel is segítve a betegek zavartalan pihenését és a kórházi személyzet munkáját. 

hirdetés