Vádemelés: 25 kiló adózatlan dohány lapult a zsákokban Gyulán

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Társtettesként, nagyobb értékre jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 45 éves büntetett előéletű és egy 21 éves büntetlen előéletű kevermesi férfi ellen, akik vagyoni haszonszerzés végett adózatlan vágott dohányt szereztek meg.

hirdetés

A Gyulai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőre 2020. február 08-án 12 órakor a Gyulán, a Dobay u. 4. szám előtt közúti ellenőrzés alá vont egy személygépkosit, amelyet a fiatalabb férfi vezetett és abban utasként tartózkodott az idősebb férfi. A terheltek az autóban 3 db fekete szemeteszsákban közel 25 kg súlyú magyar adójegy nélküli, finomra vágott fogyasztási dohányt szállítottak. A dohányt ismeretlen személy csempészte be Magyarország területére, és ezzel elvonta a jövedéki adózás alól, azt a terheltek ismeretlen körülmények között, vagyoni haszonszerzés végett szerezték meg.

hirdetés

Az adózás alól elvont, finomra vágott fogyasztási dohány lefoglalásra került. A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága az idősebbik férfival szemben igazolatlan eredetű jövedéki termék birtokban tartása miatt 1.682.000,-Ft összegű jövedéki bírságot szabott ki.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelteket tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében ítélje el; az idősebbik férfit – előéletére figyelemmel – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, míg társával szemben pénzbüntetést szabjon ki, ezen felül rendelje el a lefoglalt dohány elkobzását.

hirdetés