Judo: Gyáni János tanítványai ismét remekeltek

judo Fotó: BM Kano Judo SE

A koronavírus járvány hónapokra leállította a sportéletet, a hazai és nemzetközi versenyek törlésre/eltolásra kerültek. A Magyar Judo Szövetség hosszú várakozás után május elején elindította a versenyzést.

hirdetés

A karantén után elsősorban a diák és serdülő korcsoportú versenyzők mérettették meg magukat. A Békés Megyei Kano Judo SE Diák A, B korcsoport kiemelt versenyzői egymás után két versenyen is bizonyítottak. Múlthéten került megrendezésre a budapesti regionális rangsorverseny, majd egy héttel később a Diák A, B Magyar Kupa. 

hirdetés

A tavalyi Diák C országos bajnokok Csikós László és Gajdács Ábel nagy esélyekkel indultak neki a versenynapoknak. Csikós László a fiúk pluszos mezőnyében lépett tatamira, magabiztos és bajnokhoz méltó küzdelmeket láthattak tőle, sorra nyerte a csatákat. Mindkét versenyen a dobogó tetejére állhatott és lett a kategória legjobbja. Gajdács Ábel a tőle megszokott küzdelmi habitussal versenyzett, egészen a döntőig menetelt. Ott taktikai hibát vétett, így az aranyérem most elmaradt. A rangsorversenyen és a magyar kupán ezüstéremmel tért haza. 

Mórocz Nándor új súlycsoportban folytatja a versenyzést, szép győzelmekkel mutatkozott be a -66 kg-os kategóriában. A két versenyen technikás küzdelmeket folytatott, melynek eredménye egy ezüst és egy bronzérem lett. Kertész Lívia a Diák A Magyar Kupán lépett tatamira a lányok pluszos mezőnyében. A tavalyi országos bajnoki helyezett nagy fejlődésen ment keresztül. A korábbi országos bajnok sem tudott az útjába állni, magabiztosan menetelt az aranyéremig.

A Jónás Zoltán által vezetett gyomaendrődi Bushido Judo SE Gyáni Jánossal együttműködve készült, a testvéregyesület versenyzői is szépen szerepeltek. Jónás Zalán a budapesti rangsorversenyen ezüstérmet szerzett, Buza Péter a rangsorversenyről ugyancsak ezüst-, a Magyar Kupáról bronzéremmel tért haza.

Gyáni János edző a következőképp értékelte a versenyzők eredményeit: Nagyon büszke vagyok a versenyzőimre és arra, hogy két versenyen is ilyen szépen szerepeltek. Kiemelném Kertész Líviát, aki nagy fejlődésen megy keresztül, egyre jobban mozog a szőnyegen. A fiúk is szépen dolgoztak, azonban vannak hiányosságaik, amik javításra szorulnak. Azon leszünk, hogy mindannyian országos bajnokok legyenek, ez a cél nem is tűnik távolinak az eredményekből ítélve.

A diák magyar kupa másnapján került megrendezésre a serdülők magyar kupája, ahol a korosztályos Héraklész válogatott Perecz Márk vett részt az egyesület színeiben. A kétszeres országos bajnok első éves serdülőként indult az idősebbek között. Nagyszerű győzelmekkel menetelt egészen az elődöntőig, ahol taktikai hibát vétett, így bronzéremért folytatta a küzdelmet. A bronzmérkőzésen végig uralta a találkozót, majd az aranypont során sikeresen végrehajtotta technikáját és felállhatott a dobogó harmadik fokára. 

Jövő héten Gyáni János idősebb versenyzői térhetnek vissza, hiszen megrendezésre kerül a juniorok országos bajnoksága Győrben, ahol több tanítvány is nagy esélyekkel indul – számolt be közleményében az egyesület.

 

hirdetés