Hazatért a békéscsabai Decathlon új igazgatója

Decathlon Fotó: Körös Hírcentrum

Már Norbert személyében új igazgató vette át a békéscsabai Decathlon áruházat. Amikor a legtöbben inkább elköltöznek a megyéből, Norbert úgy döntött, visszatér és sikerrel vezeti tovább az áruházat. Többek között erről a döntésről is beszélgettünk vele a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Amikor munkát keresett annak idején, mindenképpen egy stabil állásra vágyott Már Norbert. A hirdetéseket böngészve pedig valami egyedit keresett, egy olyan lehetőséget, amellyel azonosulni tud. A cég által közvetített értékek megkönnyítették mind a jelentkezési procedúrát, mind magát a munkavégzést. Először Pécsre, majd onnan Budapestre került. Időközben adódott a lehetőség, hogy többen bepakolják az akkor nyíló békéscsabai áruházat. Akkor, nagyjából három éve, több napot itt töltött, el is gondolkodott már akkoriban azon, milyen jó lenne hazatérni.

hirdetés

A pécsi áruházban kezdett, majd Budaörsre került, ahol nagyobb felelőssége lett és ezzel új tudásra is szert tett. Ott részlegvezetőként már nagyobb forgalommal kellett számolnia, mint a teljes békéscsabai áruházé. A cégnek kiemelten fontos a fejlődés – emelte ki az igazgató. Ha pedig ez a mobilitással is párosul, vagyis a munkavállaló azon a településen talál fejlődési lehetőséget, ahova költözni is szeretne, akkor ezt mindenki támogatja. Így történt meg az is, hogy Beledi Szilárd, a korábbi igazgató Zalaegerszegre, a választott városába, hazai terepre került vissza, Norbert pedig ugyancsak szülővárosába, Békéscsabára.

Decathlon
Fotó: Körös Hírcentrum

Sokak számára volt eleinte megmosolyogtató, hogy Norbert annak ellenére, hogy a Dunántúlon már komoly szakmai sikereket ért el, mégis visszavágyott Békés megyébe. Viszont magánemberként és szakmailag is látott potenciált szülővárosában, tud az itteni értékekkel azonosulni. Egyelőre a sok költözés után legalább 3-5 évre tervez a békéscsabai Decathlonnál, de nem zárkózik el semmilyen lehetőségtől.

A változtatások tekintetében még óvatos az áruházban, nem szeretne ráijeszteni a vásárlókra, akik már megszoktak egy közeget, egy elrendezést. Annyit már lát Békéscsabán, hogy a kerékpározás mint sportág nagyon elterjedt, ami a kereskedelmi mutatókon is meglátszik. Úgy véli, hogy ez a sportág iránti elkötelezett rajongás például előremozdíthatná egy utánpótlás-nevelő klub létrehozását is. Az már a járványhelyzetnek is köszönhető, hogy a lakosság minél több időt igyekszik a szabadban tölteni, kirándulni, megnőtt az aktív kikapcsolódás iránti igény.

Norbert szerint a gördülő és a vízi sportok népszerűsége töretlen marad a nyári hónapokban Békéscsabán. A SUP deszkák és az evezősportok például akár az egész családot meg tudják mozgatni a vízparti kirándulások alkalmával. Ugyancsak a kültéri sportok két válfajában azonban biztosan szeretne bővíteni a csabai áruházban: a vadászat, horgászat és a lovaglás a tervek szerint nagyobb figyelmet kapnak majd a jövőben.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés