Június közepétől már falunapot is lehet tartani

falunapot Illusztráció: Pixabay

Június közepétől már falunapot is lehet tartani, és koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken.

hirdetés

A magyar lakosság magas átoltottságnak köszönhetően a védelmi intézkedések feloldásának újabb fokozataként június 14-től már falunapokat is lehet tartani. És a zenés, táncos rendezvényeken ezentúl 18 év alattiak is tartózkodhatnak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt. Az erről szóló kormányrendelet-módosítások hamarosan megjelennek a Magyar Közlönyben.

Ötezer lakos alatti település esetében a szabadtéri falunapon védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni. De ott legfeljebb 1500 ember tartózkodhat egyidőben. Ugyancsak a korlátozások enyhítését jelenti, hogy zenés, táncos rendezvényeket ezentúl 18 év alatti fiatalok is látogathatják. De csak koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt.

Az enyhítések részei az élet újraindításának, amelyben Magyarország a magas átoltottságnak köszönhetően hetekkel megelőzte az európai országok nagy részét – írja a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

hirdetés