További két fertőzöttet regisztráltak Békésben

Grafika: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu adatai alapján Békés megyében 2 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. Így mostanra 21867 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést a megyében.

A kormányzati portál szerdán azt írja, 179 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 385 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Elhunyt 6 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 889 főre emelkedett. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 58-an vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 720 400 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 56 096 főre csökkent. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 296 926 fő, 4 073 520 fő már a második oltását is megkapta.

Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54,2%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 41%-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 302 ezer fő és 92%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben köszöni meg a háziorvosoknak az eddig végzett intenzív oltási tevékenységet és arra kéri őket, hogy ösztönözzék a regisztrációra és az oltás felvételére a praxisukhoz tartozó még be nem oltottakat.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!