Kamion Eb: Kiss műszaki hiba miatt kiesett, Lenz nyert az első futamon

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A német Sascha Lenz nyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság szezonnyitó versenyhétvégéjének első futamát szombaton a Hungaroringen, míg a kétszeres Eb-győztes Kiss Norbert, a Révész Racing pole pozícióból rajtoló pilótája műszaki hiba miatt nem ért célba.

A 36 éves szombathelyi versenyző a délelőtti szabadedzéseken a leggyorsabbnak bizonyult, azokat követően pedig komolyabb gond nélkül hozta le az időmérőt és szerezte meg az első rajtkockát, miután több mint egy másodperccel jobb köridőt ért el a másodikként záró Lenznél.

hirdetés

A 11 körös első futam gördülő rajtja után Kiss valamivel korábban fékezett az első kanyar előtt, mint Lenz, de a magyar versenyző a belső kanyaríven maradt, így a riválisnak nem volt esélye megelőzni őt. A Révész Racing pilótája a harmadik kör végéig folyamatosan növelte az előnyét közvetlen üldözőjével szemben is, a célegyenesben azonban műszaki hiba miatt lelassult a versenykamionja, így a negyedik kört már Lenz kezdte meg az élen.

Kiss a kör végén kiment a boxba, és nem is tudott visszajönni a pályára, kénytelen volt feladni a viadalt. Később kiderült, csupán egy cső mozdult el a helyéről, ez pedig könnyen javítható, ugyanakkor a magyar versenyző minden bizonnyal egy futamgyőzelemtől esett el emiatt.

Lenz a leintésig nem hibázott, és tekintélyes, csaknem 10 másodperces előnnyel diadalmaskodott az idény első futamán, mögötte a hatszoros Európa-bajnok honfitársa, Jochen Hahn lett a második, míg a versenysorozat 2017-es bajnoka, a cseh Adam Lacko a harmadik. Az idénynyitó versenyhétvége második futamát 15.50-kor rendezik a Hungaroringen.

Eredmények:
Kamion Eb, 1. forduló, 1. futam (Hungaroring, 11 kör, a dobogósok):
——————————————————————-
1. Sascha Lenz (német, MAN) 25:50.5 perc
2. Jochen Hahn (német, Iveco) 9.917 másodperc hátrány
3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 10.783 mp h.

MTI