Könnyed belga siker, Lukaku duplázott

Belgium válogatottja magabiztos, 3-0-s sikert aratott Oroszország vendégeként szombaton, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában.

hirdetés

10. perc: Lukaku lesen állt a 11-es pont környékén, a jobb oldali beadást viszont Szemjonov egy suta mozdulattal éppen elé tálalta, így az ellenféltől kapott átadás után magabiztosan élt a lehetőséggel az Internazionale támadója (1-0). Gólját követően milánói csapattársának, Christian Eriksennek, a dánok középpályásnak üzenet, aki a finnek elleni összecsapás első félidejében összeesett és újra kellett éleszteni. “Légy erős, szeretlek” – mondta Lukaku. 34. perc: egy bal oldali beadásnál Sunyin nagyon rosszul, középre tenyerelte ki a labdát, Meunier pedig így tíz méterről a bal sarokba lőtt (2-0).

A világranglistán éllovas belgáknak nem is igazán kellett a legjobb játékukat nyújtaniuk ahhoz, hogy kétgólos vezetésre tegyenek szert az első félidőben, hiszen Romelu Lukaku és Thomas Meunier találatát is egy hatalmas védelmi hiba előzte meg. Előbbi a legutóbbi 15 válogatottbeli fellépésén már a 19. gólját szerezte, utóbbi pedig sporttörténelmet írt azzal, hogy az első olyan játékos lett a kontinensviadalokon, aki csereként beállva már az első félidőben eredményes tudott lenni.

A második félidőben mintha takaréklángon égtek volna a belgák, visszavettek a tempóból és könnyedén őrizték az eredményt. Az oroszok szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapura. A belgák így könnyed játékkal – a végén Lukaku második találatával még biztosabbá téve győzelmüket – gyűjtötték be a három pontot első mérkőzésükön.

MTI

hirdetés