Nagy Ádám: Sokkolt minket, ami Eriksennel történt

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

A magyar válogatott edzőtáborában is téma volt Christian Eriksen drámája. A dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül a finnek elleni meccs 43. percében összeesett a pályán.

hirdetés

A játékost újra kellett éleszteni, a gyors és kiemelkedő orvosi segítséggel sikerült megmenteni az életét és stabil állapotban szállították kórházba, azóta is vizsgálják. A magyar válogatottat edzés után érte a hír, Nagy Ádám mondta el, hogy hogyan élték meg.

„Pont a délutáni edzésünknek lett vége. Amikor beértünk és elkezdtünk átöltözni, akkor érkeztek az első hírek arról, hogy mi történt. Mindannyiunkat sokkolt és elkezdtünk beszélgetni arról, mi lehet a folytatás, hogy érinti a dán válogatottat. Amikor megtudtuk, hogy a családja is ott volt a stadionban, az is egy sokkoló pillanat volt. Gondoljunk bele, bármelyikőnkkel megtörténhet ez és ha pont ott van a családunk, az borzalmas dolog.

Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szeretnénk őt újra a családja körében, otthon, boldogan látni. Beszélgettünk arról, hogy ezeket a dolgokat vajon lehet-e előre látni, meglehet-e előzni azt, hogy ilyen történjen a focipályán.

Sajnos nem ez volt az első eset és nagy valószínűséggel nem is ez az utolsó. Úgy gondolom, sok olyan dolog van a focisták körében, ami rejtve marad a csapatorvosok előtt is. Hiába csinálunk EKG-t, szív ultrahangot, vérvételt, sajnos ilyen dolgok előfordulhatnak. Borzalmas dologról van szó, de remélem, hogy minél hamarabb újra szerettei körében lehet és megkezdődhet a felépülés” – mondta el Nagy Ádám.  → Még több foci!

hirdetés