Mostantól több száz üzletben vásárolhatnak kedvezményesen a véradók

Fotó: Magyar Vöröskereszt

Június 14-e a Véradók Világnapja – ettől a naptól a donorok országszerte kedvezményes vásárlási lehetőségekkel is élhetnek az Országos Vérellátó Szolgálat jóvoltából. A véradók nélkülözhetetlen segítségét szeretnék meghálálni az Önkéntes véradó kártyával.

hirdetés

A donorok a mai naptól a véradásukat követően, az ott megadott írásos nyilatkozatuk után e-mailben megkapott – egy ingyenes applikációban bemutatható – kártyáikkal több mint ezer kiskereskedőnél, valamint helyi szolgáltatónál vásárolhatnak majd kedvezményesen fél éven keresztül. Az újabb véradást követően a kártya érvényességi ideje meghosszabbításra kerül.

hirdetés

A kártyát csak a teljes vért adó véradók kapják, nem adható a plazma- vagy trombocitadonoroknak, illetve egyelőre azon donoroknak sem, akik egykor véradók voltak, azonban ma már valamilyen oknál fogva nem tudnak vért adni.

A rendszeres véradók, akik már Pelikán-díjat kaptak szintén a legközelebbi véradásuk alkalmával a véradásaiknak megfelelő fokozatú Bronz-, Ezüst-, Arany-, valamint Gyémánt Pelikán-díjas véradó kártyát fognak kapni, amellyel több száz prémium szolgáltatónál megemelt alapkedvezményben részesülhetnek. Az elfogadóhelyek listája az applikációban és a www.bercode.com platformon is megtekinthető.

A donorok a kártyáikból plasztik verziót is rendelhetnek, de akár pdf formátumban is letölthetik, amit utána nyomtatott formában maguknál tarthatnak.

Azok a kiskereskedők, akik szeretnék, hogy üzleteikben a véradók is kedvezményesen vásárolhassanak, ők ennek előnyeiről az alábbi oldalon tájékozódhatnak, a csatlakozáshoz szükséges támogatói kártyájukat pedig ezen linkről tudják letölteni ingyenesen.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdésük felmerülne, keressék az Országos Vérellátó Szolgálatot az alábbi elérhetőségeken, a kártyák használatával kapcsolatban itt tájékozódhatnak bővebben.

hirdetés