Vádat emeltek egy szarvasi férfival szemben, aki közúti balesetet okozott

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt egy 30 éves büntetlen előéletű szarvasi férfival szemben, aki elsőbbségadási kötelezettség elmulasztásával okozott balesetet.

hirdetés

A férfi 2020. szeptember 22-én, a délutáni órákban a tulajdonát képező személygépkocsit vezetve közlekedett Szarvas lakott területén a Hunyadi utcában, a Bem utca felől a Vasút utca irányába. Haladása közben a Hunyadi utca és a Vasút utca kereszteződésében kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy kerékpárosnak, és összeütköztek. A baleset következtében a kerékpáros nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, és nem zárható ki nála a későbbiekben maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás kialakulása.

hirdetés

A terhelt a cselekményével megszegte a KRESZ 28.§ (2) bekezdés b) pontjában foglaltakat, amely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.

 

hirdetés