Kánikula és erős UV-sugárzás vár ránk a következő napokban

35 fokot, nyár, meleg, hőség, madár, kánikula, időjárás, meleg Fotó: Pixabay

Egyre melegebb lesz a hét hátralévő részében, főként hétvégén nyugaton a 35 fokot is elérhetjük – írja előrejelzésében az Időkép.

Egy anticiklon alakítja térségünk időjárását, melyet napról napra egyre melegebb levegő tölt ki, így fokozatosan beköszönt a kánikula. Eleinte még frissek lesznek a hajnalok, a hétvége közeledtével azonban egyre enyhébb éjszakák jönnek. A nappali felmelegedés is tovább erősödik, egyre többfelé átlépjük a 30 fokot, szombaton és vasárnap 30-35 fokos kánikulában lesz részünk.

35 fok körüli meleg nyugaton várható, keletebbre inkább 30-32 fok lesz jellemző

hirdetés

– írják. Hozzáteszik: a kánikulában inkább csak az időnként megélénkülő keleti-északkeleti szél hozhat némi felfrissülést, csapadékra ugyanis az ország nagy részén nem kell számítani, így fokozódik az aszály. A napsütést időnként ugyan fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg, de helyi záporok, zivatarok csak néhol hétvégén fordulhatnak elő.

A napos időben a következő napokban 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz kerülni a közvetlen napfényt, szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel is védekezhetünk a leégés ellen. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásról sem!


Kövessen minket Facebookon!