Kásler: rendkívüli tanév ér véget

Védettségi, szakképzésben, tanév, vizsgázók, általános, óvoda, iskolaőrök, köznevelési, felsőoktatásban, oktatási, olaszországba, tanév, tanterem, oktatás, oktatási Fotó: Pixabay

Olyan rendkívüli tanév ér most véget, amely megmutatta a magyar iskolarendszer legnemesebb értékeit és hagyományait – tette közzé szerdai Facebook-bejegyzésében az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós azt írta, hogy több mint egymillió magyar diáknak veszi kezdetét a nyári szünet szerdán. Rendkívüli tanév ér véget, amely alatt „embert próbáló kihívásokkal szembesültek ifjaink és az őket tanító pedagógusok”.

A koronavírus-járvány azonban megmutatta a magyar iskolarendszer, a tanulók és tanítók „legnemesebb értékeit és hagyományait. Ezáltal együttesen képesek voltak sikerrel venni a digitális átállás próbatételeit” – közölte. Az iskolák az online tér nyújtotta lehetőségek kihasználásával megőrizték intézményeik és ezáltal az egész ország működőképességét. A köznevelés ezzel a helytállással hozzájárult a járvány harmadik hullámának letöréséhez és sok ezer magyar ember életének megmentéséhez – fogalmazott.

Kásler Miklós bejegyzésében megköszönte a pedagógusok és a tanulók egész éves munkáját, azt kívánva, hogy szeptembertől újra a megszokott módon láthassák viszont egymást – írja az MTI.