Piktogram figyelmeztet: ne kerékpározzunk a járdán!

Fotó: Police.hu
hirdetés

Szeghalmon, a Tildy Zoltán utcában sokan kerékpároznak járdán, pedig az utcában van kerékpárút. Több üzlet ajtaja közvetlenül a járdáról nyílik, így a boltokból kilépőket könnyen elüthetik a biciklisek.

Piktogramokat festetett a járdára Szeghalmon, a Tildy Zoltán utcában a rendőrség. A 2021. június 18-án készült jelzések a járdán közlekedő kerékpárosoknak szólnak, őket figyelmeztetik a balesetveszélyre. Az utca egyik oldalán van kerékpárút, mégis sokan a másik oldalon bicikliznek. Ott, ahol közvetlenül a járdáról üzletek nyílnak és egy iskola is van.

hirdetés

A boltokból, iskolából kilépők sokszor közvetlenül egy kerékpáros elé kerülnek, így nagyon balesetveszélyes az a szabálysértés, amit a biciklisek elkövetnek. Mivel van kerékpárút, a kerékpárosoknak azon kell közlekedniük. A rendőrség visszatérő ellenőrzésekkel igyekszik felhívni erre a szabálytalankodók figyelmét.

Futó Szöveg
ÁRKÁD SZEGED * KARÁCSONYI MŰSOR: December 02. 16:30 Takács Nikolas * December 03. 14:00 100 Folk Celsius * December 09. 16:30 Margaret Island Akusztik * December IO. 14:00 Csiga Duó Gyermekzenekar * December 16. 16:30 Veréb Tamás akusztikus koncert * December 17. 14:00 Alma Együttes * December 23. 16:30 Pál Dénes * KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS GYEREKEKNEK: november 29. és december 23. között. szerdától-péntekig: 16:00-19:00 szombat-vasárnap: 10:00-18:00

A piktogramok felfestésével egy időben pedig szórólapok és plakátok is készültek, amelyek szintén erre a problémára hívják fel a figyelmet. A Szeghalmi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy tartsák be az előírásokat, figyeljenek egymásra, hogy ne történjen baleset és mindenki hazaérjen.

Police.hu

hirdetés