Éheztek, szomjaztak az állatok egy körösladányi ház udvarán

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 62 éves tóalmási férfi és egy 43 éves budapesti nő ellen.

A terheltek 2019 szeptemberétől 2020. július 02-ig Körösladányban éltek. Házuk udvarán és az épületben állatokat tartottak, így kutyákat, macskákat, libákat, kacsákat, nyulakat és kecskéket. A férfi és a nő 2020. július 02-án úgy hagyták el a lakóhelyüket, hogy a jószágok etetéséről, itatásáról nem gondoskodtak, senkit nem kértek meg rá, hogy a távollétükben ellássa ezen feladatokat.

hirdetés

A hatóságok figyelmét a környéken lakók 2020. július 08-án hívták fel az elhagyott állatokra, mivel zavarta őket az épületbe zárt kutyák ugatása. A terheltek mulasztása miatt az állatok legalább hat napig éheztek, szomjaztak, rendkívül legyengültek. Az egyik kecske beteg volt, orvosi ellátásra lett volna szüksége, a terheltek ezt sem biztosították. A mostoha körülmények miatt egy kecske, egy liba, két kismacska és több nyúl is elpusztult.