Rossi: Taktikailag hibátlan teljesítményt kell nyújtanunk

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ha ma este a magyar válogatott megnyeri utolsó csoportmeccsét az Eb-n, akkor továbbjut a nyolcaddöntőbe.

Marco Rossi szövetségi kapitány, a Körös Hírcentrum kérdésére az utolsó csoportmeccsen alkalmazandó taktikáról beszélt. Biztos, hogy a válogatottnak gólt kell rúgnia a továbbjutáshoz, tehát támadnia kell, ez változtat valamit az alaptaktikán?

hirdetés

„Sokszor mondtam már a múltban, a foci egy egyszerű játék. Ha nálad a labda, támadnod kell, ha nem birtoklod a labdát, védekezned kell. Általában, amelyik csapat többet birtokolja a labdát, nekik van jobb technikai kvalitásuk. Ha mi azt hisszük, hogy idejövünk és végig támadni fogunk, akkor hatot fogunk kapni.”

„Úgyhogy nagyon óvatosan kell játszanunk. Tisztában kell lennünk azzal, hogy mik az erősségeink, de pontosan tudnunk kell azt is, mik a gyengeségeink. Taktikailag hibátlan teljesítményt kell nyújtanunk, annak érdekében, hogy esélyünk legyen egy, vagy akár két gólt lőni. Mert láttuk, hogy Franciaország ellen is sikerült betalálni, de utána kaptunk is egyet, így döntetlennel végződött. Megnyerhettük volna a meccset és egy kis koncentrációval akár három pontot is elhozhattunk volna a franciák ellen” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A Magyarország-Németország Eb csoportmérkőzés 21 órakor kezdődik Münchenben.