Rossi: Sajnos még a legszebb tündérmeséknek sem mindig szép a vége

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

A magyar válogatott kétszer is vezetett a németek ellen az Eb záró fordulójában, azonban végül 2:2-es döntetlent játszott és búcsúzott a folytatástól.

hirdetés

Marco Rossi szövetségi kapitány a meccs után azt mondta, válogatottunk olyan teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon, amelyre joggal lehet büszke minden magyar.

hirdetés

„A fiúk csalódottak voltak az eredménnyel, mert nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz. Nagyon közel jártunk, ami nem csak történelmi lett volna, hanem egyenesen hihetetlen és elképzelhetetlen lett volna. Sajnos még a legszebb tündérmeséknek sem mindig szép a vége.”

„Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Tudom, hogy technikai szempontból nem mi vagyunk a legjobb csapat a világon, de vannak más szempontok. Taktikai szempontból mi kisegítjük egymást, keményen harcolunk és emiatt nagyon büszke vagyok a csapatomra és büszke vagyok, hogy őket edzhetem. Csalódott vagyok, mert közel kerültünk a sikerhez, de gratuláltam minden srácnak. Azt mondtam nekik, hogy a fejünket fel kell emelni, mert két hónap múlva Vb-selejtezőkkel folytatjuk” – fogalmazott Rossi.

A magyar válogatott mindösszesen 12 percet játszott hátrányban az egész Eb-n. Ezen felül csak vezetett, vagy döntetlenre állt.

hirdetés