Lopás bűntette miatt emeltek vádat egy battonyai férfi ellen

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Kisebb értékre üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt egy 33 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő battonyai férfi ellen, aki utcabeli ismerőseinek jóhiszeműségét használta ki.

hirdetés

Egy román házaspár 2020 tavaszán felújíttatta a Battonya, Kossuth utcai családi házukat, amelyben a terhelt is segített alkalmi munkásként. A 2020 tavaszi járványhelyzetre figyelemmel a sértettek az ingatlanba hosszabb ideig nem tudtak jönni, ezért az ingatlan kulcsait jóhiszeműen eljuttatták a terheltnek azért, hogy figyeljen a házra, alkalmanként tegyen rendet az udvarban és vágja le a füvet.

hirdetés

A férfi – kihasználva a helyzetet, és mert anyagi nehézségei voltak – több alkalommal bement a felújítás alatt álló ingatlanba és rendszeres haszonszerzésre törekedve mindösszesen közel 440.000.-Ft értékben tulajdonított el különböző elektromos és kézi szerszámokat, valamint építőanyagokat.

hirdetés