Bencsik Ilona: Céltudatos diákok választják a Pannon iskolát

Pannon Fotó: Körös Hírcentrum

A Pannon Oktatási Központ Gimnázium egy alternatívát nyújt azoknak a diákoknak – életkortól függetlenül, akik munka vagy egyéb elfoglaltság mellett szeretnék letenni az érettségi vizsgát.

Bencsik Ilona, az iskola békéscsabai tagintézményének koordinátora megosztotta, a 2021/2022-es tanévben is várják a jelentkezőket, egészen augusztus 31-ig. Jelenleg öt osztállyal dolgoznak, kiváló a közösség és a tantestület is. Hetente két napon zajlik az oktatás, így lehetősége van minden diáknak arra, hogy például munka mellett végezze az iskolát.

hirdetés

A Csabagyöngye Kulturális Központban tartják az órákat, keddtől szombatig a különböző osztályoknak – árulta el a koordinátor. Már 16 éves kortól várják a tanulókat az esti gimnáziumba, felső korhatár nincs az intézményben. Éppen ezért vegyes korosztályúak az egyes osztályok is. Ez akadályt nem jelent a jó közösség kialakulásában, gyorsan megtalálják egymással a közös hangot a diákok. Iskolarendszeren belüli oktatás működik, tehát a jegyeket ugyanúgy dolgozatokra, beadandó feladatokra kapják a tanulók, mint bármelyik másik intézményben.

Az esti tagozatra leginkább azok jelentkeznek, akik valóban tanulni szeretnének, megvan a céljuk az iskola elvégzésével. Például a munkájukhoz szükséges az érettségi, és ezért fontos nekik a jó teljesítmény. A fiataloknak pedig imponál a két tanítási nap, kötetlenebbnek és kevésbé leterhelőnek érzik.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!