Kuriózum: Drón jogosítvány-tanfolyamot szerveztek Orosházán

Drón

Újszerű a megközelítés és a mód, mivel csak ettől az évtől kötelező hazánkban a drón jogosítványhoz kötött reptetés. A Németh Imre Alapítvány a lehetőségeit kihasználva elsőként szervezett drón jogosítványra felkészítő tanfolyamot.

hirdetés

Az Ivitech InnoMax Díjnak köszönhetően drón beszerzésére kapott lehetőséget az alapítvány, melyet a drónprogramozáson kívül drón jogosítvány megszerzésére is a közösség szolgálatába tudtak állítani.

hirdetés

Közösen egy célért: a Németh Imre Alapítvány díjmentesen biztosította a drónt, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a tanfolyam helyét, Mészáros Melinda tanárnő az idejét a tanfolyam megtartására. A tanfolyamra jelentkezők így ingyenesen vehették igénybe a háromalkalmas heti tanfolyamot, mely a jogosítvány letételéhez szükséges vizsgára való jelentkezéssel zárult.

Olyan témaköröket érintettek a tanulmányaik során a részvevők, mint hogy mi a légtér, emberi teljesítőképesség. Illetve a törvények, magánélet védelme, biztosítás, légi közlekedés, repülésbiztonság, légtérkorlátozás és védelem. Mészáros Melinda tanárnő elmondta: „Minden alkalommal két óra elmélet és egy óra gyakorlat került megtartásra. A gyakorlati részét élvezték igazán a résztvevők. Örömömre szolgált, hogy diákok és felnőttek, fiúk és lányok egyaránt jelentkeztek.

Megkérdezték a résztvevőket, miért szerettek volna részt venni a tanfolyamon? “Szerintem egy hasznos dolog, ha az ember új dolgokat próbál ki és meg tud ismerkedni a jövő technikájával.” – mondta Nemes Roxána. Szilágyi Sándor szerint: “Az egész tanfolyam nem csak elméletből állt. Az, hogy megismerkedtünk egy DJI drónnal, megfűszerezte az oktatást.” “Szerintem nagyon fontos volt megtanulni az alapokat az eszközről és a technikáról. Megnézni alaposan és közelről a drónt, tanulmányozni a képességeit, és ez szerintem sokat segíthet a vizsga letevésében.” – fűzte hozzá Kiss Lilla.

A végső kérdésünk csak az volt: Mit tehet, aki lemaradt most a tanfolyamról? „Ne szomorkodjon, a CodeWeek alkalmával 2021 szeptemberében újra tervezünk egy tanfolyamot, főként a 16-24 év közötti fiatalok számára. De természetesen a felnőtteket is szívesen várjuk” – zárta a beszélgetést Mészáros Melinda.

hirdetés