Így értékelt az olasz és a belga szövetségi kapitány

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

Az olasz válogatott 2:1-re legyőzte Belgiumot a labdarúgó Európa-bajnokság Müncheni negyeddöntőjében. Ezzel bejutott az elődöntőbe, amelyben jövő kedden Spanyolországgal mérkőzik meg.

hirdetés

Roberto Mancini együttesének góljait Nicoló Barella és Lorenzo Insigne szerezte, a belgák Lukaku 11-esével szépítettek az első félidő hosszabbításában. Az olasz szövetségi kapitány, érthetően elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után.

hirdetés

„Nem gondolom, hogy túl sokat kellett volna szenvednünk ezen a meccsen, nem volt olyan periódus, amikor túl nagy gondba kerültünk volna. Egy olyan csapat, mint Belgium legyőzéséhez arra van szükség, hogy mindenki remek teljesítményt nyújtson. Ez pedig ma sikerült” – mondta.

A mérkőzést Roberto Martínez, a belgák szövetségi kapitánya így értékelte:

„Nem alkalmazkodtunk olyan jól ehhez a meccshez, mint az olaszok. A játékosok nagyot küzdöttek a második félidőben. Sajnálatos módon egy csapatnak ki kellett esnie, és ezek mi lettünk. Egy másik góllal szerintem meg tudtuk volna fordítani a meccset, de ez nem jött össze. Büszke vagyok a csapat hozzáállására és arra, hogy így küzdöttek a sikerért.”

Az elődöntőben a Svájcot búcsúztató spanyolok lesznek az olaszok ellenfelei.

hirdetés