Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Semmelweis-napon

egészségügyi Fotó: Körös Hírcentrum

Az elmúlt hónapok nehézségei után ezúttal az ünneplés kapott főszerepet. Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi dolgozókat köszöntötték országszerte, így Békéscsabán is.

Bár nem a hagyományos formában, de Békéscsabán is megtartotta a Semmelweis-napi ünnepséget a Békés Megyei Központi Kórház a Városháza dísztermében. A megjelenteket köszöntötte többek között Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is. Dr. Becsei László főigazgató főorvos pedig beszámolt arról, milyen nehézségekkel kellett szembenézniük az egészségügyi dolgozóknak az elmúlt hónapokban.

hirdetés

Herczeg Tamás beszédében kiemelte, hogy a járványhelyzetben az egészségügy dolgozói is olyan kihívásokkal kerültek szembe, amelyekre a képzésük nem adott kellő muníciót. Reményt kellett adjanak a betegágyban fekvőknek, tartani bennük a lelket, hogy van visszaút. Majd beszámolt a képviselő arról, hogy a béremelési programmal hogyan próbálta enyhíteni a korábbi évek elmaradásait a kormányzat.

Dr. Becsei László hozzátette, már második éve nem a korábban megszokott módon tartják meg Békéscsabán a Semmelweis-napot. Hiszen hagyományosan egy közös vacsorával ünneplik ezt az eseményt és az ez alkalomból kitüntetetteket. Majd a főigazgató főorvos Semmelweis Ignác érdemeit, életútját vette sorra.

Majd ő is felhívta arra a figyelmet arra, hogy kollégái lojalitása, elkötelezettsége nélkülözhetetlen volt a járvány elleni küzdelemben. Semmelweis Ignác felfedezése a kézfertőtlenítés fontosságáról ugyancsak nagy szerepet kapott a koronavírus elleni védekezésben. A járvány okozta kihívások mellett természetesen az egyéb betegségben szenvedők ellátása szintén elengedhetetlen feladat maradt. Nehezítette továbbá a körülményeket az is, hogy sok osztályt át kellett szervezni, fel kellett bontani, több orvost másik kórházba küldtek dolgozni.

Dr. Becsei László a Békés Megyei Központi Kórház valamennyi munkatársát a 2021-es Semmelweis-nap alkalmából főigazgatói dicséretben részesítette.