Eltiltás hatálya alatt, ittasan motorozott – két év börtön elsőfokon

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

A Békéscsabai Járásbíróság 2021. július 8-án megtartott tárgyalásán bűnösnek mondta ki a vádlottat eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntettében és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében.

hirdetés

A Gyulai Törvényszék a férfit – mint többszörös visszaesőt – 2 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, valamint az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezte továbbá a vádlottat az eljárás során felmerült 97.455 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint a vádlott – aki vezetői engedéllyel korábban sem rendelkezett, illetve őt 2017. június 22-én kelt határozatával a bíróság 6 évre el is tiltotta a közúti járművezetéstől – 2021. július 6-án reggel nagyobb mennyiségű szeszes ital elfogyasztását követően felült segédmotoros-kerékpárjára, majd azzal Békéscsaba lakott területén belül közlekedett. A rendőrség még aznap, 10 óra 39 perckor intézkedés alá vonta, majd előállította. Az elfogyasztott szeszes ital a vádlott szervezetében súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyészség súlyosabb végrehajtási fokozat és a vádlott feltételes szabadságra bocsátása kizártságának megállapítása, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése végett jelentett be fellebbezést – tudtuk meg a Gyulai Törvényszék közleményéből.

hirdetés