Területtüzekhez riasztották a tűzoltókat

Fotó: Katasztrófavédelem

Tarló égett tegnap délelőtt Kondoros és Nagyszénás között, a 4642-es út közelében. A húsz hektáron égő tarlót a szarvasi és a békéscsabai hivatásos tűzoltók, három vízsugár, erőgép, valamint kéziszerszámok segítségével, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltotta, majd a területet átvizsgálta.

Nem sokkal később, száraz aljnövényzet kapott lángra Vésztőn, a Wesselényi utcában. A közel ezer négyzetméteren égő vegetációt, a szeghalmi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták.

hirdetés

A délután sem múlhatott el területtüzek nélkül, száraz aljnövényzet gyulladt meg Mezőberény külterületén, a 4237-es út mellett, közel száz méter hosszan. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Fotó: Katasztrófavédelem

Egy órával később Újszalonta külterületére riasztották a gyulai hivatásos tűzoltókat, ahol két-három hektáron erdős, bozótos rész foltokban égett. A gyulai egységek a nehezen megközelíthető égő cserjést, vízsugár, puttonyfecskendő, valamint kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!