Koronavírus: 2 beteg hunyt el az elmúlt napon

oltás, fertőzöttek, mentő, koronavírus, vírus, korona Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormányzati portál pénteken azt írja, a beoltottak száma 5 559 178 fő, közülük 5 268 814 fő már a második oltását is megkapta. 64 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 725 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 30 015 fő.

hirdetés

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 742 632 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 078 főre csökkent. 86 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország.

hirdetés

Több országban azonban terjed a delta vírusmutáns, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A legfrissebb járványügyi döntésekről ma reggel Orbán Viktor miniszterelnök számolt be. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től. Az átoltottság további növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdéskor minden oktatási intézményben lehetővé teszik az oltás felvételét. Az egészségügyi dolgozók számára pedig kötelező lesz az oltás.

hirdetés