Kifosztás és lopás miatt emeltek vádat egy 17 éves sarkadi fiúval szemben

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Kifosztás és lopás miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetést indítványozott egy büntetlen előéletű 17 éves sarkadi fiúnak, aki egy házba bement, majd az alvó sértett mellől lopta el értéktárgyait.

A fiatalkorú elkövető 2019. augusztus 19-én hajnalban bemászott egy sarkadi ház udvarába, majd a nyitott ajtón a házba bement, és a hálószobában alvó sértett mellől ellopta 30.000 forint értékű telefonját és 21.000 forint értékű karóráját.

hirdetés

A fiú a telefont és a karórát aznap eladta 5.000 forintért, azonban a vevő a telefonban található képek alapján felismerte a sértett testvérét, így még aznap visszajuttatták a sértettnek az értéktárgyait, így a kár megtérült.

Ezen túlmenően a sértett 2020 júliusában a sarkadi futballpályát bekerítő fapalánk tetején lévő alumínium szelvényből lopott el 42 méternyit 42.000 forint értékben, míg 2021. január 17-én ismerőse figyelmetlenségét kihasználva, annak sarkadi házából lopta el a 25.000 forint értékű telefonját. Az okozott kár egyik esetben sem térült meg.