Autójával szándékosan összeütközött egy másik autóssal egy békéscsabai férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

A Gyulai Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 44 éves büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy általa szabálytalannak vélt autóst büntetett meg oly módon, hogy szándékosan összeütközött vele.

hirdetés

A férfi 2020. december 21-én 19 óra körüli időben egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, a Bartók Béla út – Bánszki utca – Bajza utca útvonalon a Gyulai út felé, miközben a kocsiba szerelt menetrögzítő kamera folyamatosan rögzítette a jármű előtt és mellett történteket. A Bartók Béla út – Lepény Pál utca kereszteződésében egy másik autó a külső forgalmi sávból elé, a belső forgalmi sávba átsorolt, amely manővert a férfi szabálytalannak vélte, holott az a KRESZ szabályainak megfelelő volt.

hirdetés

A szabálytalanság miatt a férfi a gépkocsiját folyamatosan gyorsítva utolérte a másik autót, majd a külső sávban haladva mellé zárkózott, és gesztikulálással, mutogatással kérdőre vonta annak vezetőjét. A sértett gyorsítva próbált távolodni, menekülni, de a terhelt is gyorsított, és követte őt. Amikor a sértett szabályosan, balra irányjelezve átsorolt egy balra kanyarodó forgalmi sávba, a terhelt a külső forgalmi sávból irányt váltva a belső sávban úgy haladt el a sértett gépkocsija mellett, hogy eközben szándékosan balra kormányozta gépkocsiját, a záróvonalat átlépve behaladt a balra kanyarodó sávba, s érintőlegesen nekiütközött a sértett gépkocsijának, leszorítva azt.

A két gépkocsi kis rongálódásával járó ütközését követően a sértett autójával elmenekült a helyszínről. A terhelt egy ideig próbálta követni, majd a rendőrség épületéhez hajtott és bejelentést tett a közlekedési balesetről, mintha azt a másik fél okozta volna.

A terhelt cselekményével szándékosan megszegte a KRESZ 29.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely szerint aki járművel irányt változtat (terelővonalat átlépi, forgalmi sávot változtat), köteles az azonos irányban haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni. A férfi a forgalmi sávváltás szabályainak szándékos megszegésével közvetlenül veszélyeztette a másik autót vezetőjének testi épségét.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét részben beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével pénzbüntetésre ítélje és határozott időtartamra tiltsa el a közúti járművel vezetésétől, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

hirdetés