Rablás bűntette miatt emeltek vádat egy 18 éves vésztői férfi ellen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Rablás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy büntetlen előéletű 18 éves – a cselekmény elkövetésekor fiatalkorú – vésztői férfi ellen, aki távoli rokonát akarta meglopni, de az ellopott érték megtartása végett erőszakot alkalmazott, így rablás lett belőle.

Az akkor még fiatalkorú, 17 éves terhelt 2020. augusztus 22-éről 23-ára virradó éjszaka egy vésztői szórakozóhelyen tartózkodott, ahol meglátta, hogy egy távoli rokona is ott szórakozik. Ezért hajnali 3 óra körül elment rokonának a házához, és bezörgetett a bejárati ajtón. Az ajtót egy kiskorú, 16 éves fiú nyitotta ki, aki a házban tartózkodó gyermekekre vigyázott. Miután beengedte a házba a terheltet, az a konyhában a kutatást végzett és jogtalan eltulajdonítási szándékkal magához vett egy pénztárcát benne legalább 50.000.-Ft készpénzzel.

hirdetés

A 16 éves fiú többször kérte a terheltet, hogy tegye vissza a helyére a tárcát, ne vigye el a pénzt, és annak érdekében, hogy visszatartsa, megfogta a kezét. Ekkor a fiatalkorú terhelt az eltulajdonított pénz megtartása érdekében három alkalommal ököllel arcon ütötte a 16 éves fiút, majd távozott a helyszínről. A terhelt otthon a pénzt az édesapjának adta át azzal, hogy azt a nagymama adta. Amikor a fiatalkorú terhelt édesapja tudomást szerzett arról, honnan származik a pénz, a nyomozó hatóságnak átadta, amely visszajuttatta a sértettnek, így az okozott kár megtérült.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet beismerése esetén próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és állapítsa meg, hogy a felfüggesztés próbaideje alatt a törvény erejénél fogva pártfogó felügyelet alatt áll.