Édesanyját és párját is terrorizálta egy szarvasi férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, magánlaksértés bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő 35 éves szarvasi férfi ellen, aki édesanyját és párját is terrorizálta.

hirdetés

A férfi – akinek beszámítási képessége közepes fokban korlátozott – 2020. március-június hónapjai között több alkalommal bántalmazta a vele egy háztartásban élő édesanyját: anyagi jellegű vitáik során többször halántékon ütötte ököllel vagy nyitott tenyérrel. 2020. június 30-án is összeszólalkoztak a Wi-Fi jelszó megadása kapcsán, ennek során nemcsak halántékon ütötte édesanyját, de falnak is lökte, amely következtében az idős nő 8 napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett.

hirdetés

A férfi ebben az időszakban ismerkedett meg egy gyermekeit egyedül nevelő szarvasi nővel és párkapcsolat alakult ki közöttük. A kezdetben jó benyomást keltő férfi viselkedése kb. két hetet követően megváltozott, durván, tiszteletlenül beszélt a nővel, és féltékenységből sértő megjegyzéseket tett rá, ezért kapcsolatuk gyorsan megromlott. A férfi 2020. július 11-én, az esti órákban a nő lakásában tartózkodott, amikor a nő az egyik közösségi portálon egy gyermekülés megvásárlásáról egyeztetett egyik ismerősével. A férfi féltékenységből azzal vádolta meg a nőt, hogy szexuális kapcsolatot akar létesíteni az ismerősével. Veszekedés alakult ki a felek között, amelynek során a nő többször határozottan felszólította a férfit, hogy hagyja el a lakását, aki ennek nem tett eleget, a sértett akarata ellenére a lakásban maradt és még a sértett telefonját is elvette, amikor az a rendőrséget akarta hívni.

Az ezt követő napokban a férfi több alkalommal hívogatta a nőt telefonon és személyesen is többször megjelent a lakóházánál annak ellenére, hogy a nő kinyilvánította, nem akarja a kapcsolatot folytani. A férfi magatartásával önkényesen beavatkozott a nő magánéletébe és mindennapi életvitelébe, mivel telefonhívásaival és személyes megjelenéseivel a sértettet rendszeresen háborgatta.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze a nyomozás során felmerült, 100.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

 

hirdetés