Bűnmegelőzési tanácsokkal érkeztek a rendőrök Végegyházára

Bűnmegelőzés Végegyházán Fotó: Police.hu

Bűnmegelőzési tanácsokkal, hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal várták a végegyháziakat a rendőrség szakemberei.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai rendszeresen tartanak tájékoztatókat, rendezvényeket Békés megye településein. A szakemberek célja, hogy széles körben terjesszék a tapasztalatok alapján gyakrabban előforduló bűncselekményekkel, és azok megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos információkat. A „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program keretein belül a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság megelőzési munkatársával 2021. augusztus 4-én

hirdetés

Végegyházára látogattak el, ahol bemutatták a BikeSafe alkalmazást, és regisztrálták is az érdeklődők kerékpárjait a kerékpárlopások megelőzését, felderítését segítő rendszerben. Közben felhívták a figyelmet arra, hogy aki vásárolni, ügyet intézni megy, sehol ne hagyja ott még rövid időre se lezáratlanul a kerékpárját! Használjanak jó minőségű zárat, és a kerékpár kormányán, kosarában ne hagyjanak táskát, telefont, pénztárcát! Jó, ha a biciklit hozzázárják a kerékpártárolóhoz, korláthoz, oszlophoz. Miközben vásárolnak, boltban, piacon válogatnak a termékek között, ne tegyék le a táskáikat, pénztárcáikat a polcra, vagy a bevásárlókocsiba, mert ha csak egy pillanatig nem figyelnek, könnyen elviheti valaki.

Elhangzott az is, hogy nem szabad váratlanul érkező idegeneket beengedni. A házak kapuit, a lakások ajtajait zárni kell még akkor is, ha a lakók otthon vannak. Megeshet, hogy a bejárattól távolabb eső helyiségben vannak, vagy kertes házak esetében a kertben dolgoznak, így nem veszik észre, hogy valaki bemegy és értékek után kutat. A bűnmegelőzési szakemberek kérték a fórum résztvevőit, hogy telefonon, vagy személyesen őket felkereső ismeretleneknek ne adjanak, ne utaljanak át pénzt!

A rendőrök válaszoltak a végegyháziak kérdéseire és fogadták a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeket is. Emellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványokat, szórólapokat biztosítottak az érdeklődőknek.

Police.hu