Vádat emeltek egy 54 éves büntetett előéletű sarkadi férfi ellen

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Önbíráskodás bűntettének kísérlete és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 54 éves büntetett előéletű sarkadi férfi ellen.

hirdetés

A férfi 2021. április 25-én, a délelőtti órákban Sarkadon, egy presszóban tartózkodott enyhén ittas állapotban. Ugyanitt tartózkodott egyik régi ismerőse is, akinek a részére a terhelt többször adott kölcsönbe pénzt, azt azonban a sértett munkanélkülisége miatt nem tudta megadni.

hirdetés

A két férfi a presszó előtt szóváltásba keveredett, amelynek során a terhelt azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem adja meg a kölcsönt, akkor megnyúzza, és Sarkadról el kell pakolnia. A sértett ezt követően felült a kerékpárjára, s azt hajtva a presszó elől elindult, amikor a terhelt utána futott, megfogta a hátsó csomagtartót, és a kerékpárt a sértett alól kirántotta, aminek következtében a sértett elesett.

A terhelt továbbra is a pénztartozás megadására szólította fel a sértettet, s közben azzal fenyegette, hogy agyonüti, és egy alkalommal felé is ütött, illetőleg felé rúgott, de a sértett ezek elől ki tudott térni.

hirdetés