Koronavírus: 35 új fertőzöttet igazoltak, nincs újabb haláleset

fertőzöttek száma, koronavírus, védekezésben, fertőzöttek Fotó: koronavirus.gov.hu

A kormányzati portál kedden azt írja, a beoltottak száma 5 654 096 fő, közülük 5 494 110 fő már a második oltását is megkapta. 35 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 30 037 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 759 033 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 20 976 főre csökkent. 87 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást! Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 64 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 52 ezren már fel is vették azt.

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább. Őket arra kérik, hogy regisztráljanak oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztrációt követő pár napon belül már időpontot is tudnak foglalni.