Vizsgálja a rendőrség a gyomaendrődi baleset körülményeit

Fotó: Katasztrófavédelem

Mint arról korábban beszámoltunk, három személyautó ütközött össze Gyomaendrődön vasárnap este.

hirdetés

A rendőrség a balesetet követően közleményében azt írta: egy személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget két másik autónak. A három gépkocsi összeütközött, a balesetben öten megsérültek. Az elsőbbségadást elmulasztó gépkocsivezető és két utasa súlyosan, közülük ketten életveszélyes állapotban kerültek kórházba. A másik két autóban a vezetők egyedül ültek és mindketten könnyű sérülést szenvedtek – írták.

hirdetés

Információink szerint az Opel személyautóban a nagyszülők és 10 éves unokájuk utazott.

Később több gyomaendrődi olvasónk jelezte, hogy a két autós nagy sebességgel közlekedett és versenyeztek egymással a baleset előtt. Volt, aki azt állította, hogy a két BMW-s legalább 150 km/h-val érkezett a kereszteződéshez. Olvasóink arról is beszámoltak, korábban rendszeresen gyorsultak a főúton, szinte tudható volt, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a baj.

Itt jegyeznénk meg, hogy szerkesztőségünk találgatásokba a legritkább esetekben sem megy bele. Nem tisztünk és nem is tudunk igazságot tenni. Balesetek esetén a Police-hu oldalról, a Katasztrófavédelem honlapjáról, illetve a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól informálódunk és ezek mentén közöljük az információkat. Mivel a fentebb említett szörnyűség kapcsán több megkeresés érkezett hozzánk, fontosnak tartottuk a helyiek tapasztalásainak teret adni.

Másfél nappal a balesetet követően Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta: a baleset körülményeit és így a felelősség kérdését is vizsgálja a rendőrség.

Amint eredményre jut a vizsgálat, mi is beszámolunk róla.

hirdetés