Magánlaksértés bűntette miatt emeltek vádat egy vésztői férfi ellen

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 39 éves többszörösen büntetett előéletű vésztői férfival szemben, aki egy utcabeli nő házába ment be hívatlanul és nem akart távozni.

hirdetés

A férfi korábban többször volt büntetve többek között rablás és magánlaksértés miatt is, így különös visszaesőnek minősül. A rovott múltú férfi 2021 májusában udvarolni próbált egy vésztői nőnek, akivel egy utcában laknak, de a nő elutasította a közeledést. A terhelt 2021. május 26-án, az éjszakai órákban ittas állapotban bement a nő otthonába: beugrott a zárt kiskapun, majd akadálytalanul bejutott a lakásba, mert a bejárati ajtó nem volt bezárva.

hirdetés

A sértett felébredt a zajra és megijedt, mert a házban tartózkodott a kétéves kislánya is. A férfi belépett a hálószobába, fölé hajolt az ágynak, s kérte a nőt, hogy beszélgessen vele, mert szereti őt, illetve azon szándékát is kifejezte, hogy szeretné ott tölteni az éjszakát. A sértett távozásra szólította fel a férfit, majd elővette a telefonját, hogy segítséget hívjon, de a férfi kivette a kezéből.

Miután a készüléket sikerült visszaszereznie, a nő segítséget hívott, a férfit pedig kirángatta az udvarra, aki a teraszon vizelni kezdett, miközben folyamatosan kérlelte a nőt, hogy töltse vele az éjszakát. A férfi csak azután távozott, miután megérkezett a segítségül hívott másik nő, aki szintén távozásra szólította fel.

hirdetés