Az elmúlt hétvégén területtüzekhez és faeltávolításhoz riasztották megyénk tűzoltóit

Katasztrófavédelmi Fotó: Katasztrófavédelem (archív felvétel)

Az elmúlt hétvégén kettő műszaki mentéssel és hét tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

hirdetés

Száraz fű és avar égett szombat délután Békéssámson településen, a Dózsa György utcában. A helyi önkéntes és a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd láncfűrész segítségével egy megégett fát eltávolítottak. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

hirdetés

Elszáradt aljnövényzet gyulladt meg szombat este egy Nagymágocs közeli tanyán. A négyszáz négyzetméteren leégett területen, egy melléképület is kismértékben károsodott. A fábiánsebestyéni önkéntes, az orosházi valamint szentesi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Egy óra elteltével ismét területtűzhöz riasztották a fábiánsebestyéni önkéntes és az orosházi hivatásos tűzoltókat ezúttal is Nagymágocs külterületére a 4448-as úthoz közeli erdősávhoz. Az egységek a száz négyzetméteren égő aljnövényzetet és egy fa törzsét előreszerelt vízsugár segítségével oltották el. Nem sokkal később ismét felcsaptak a lángok Nagymágocs és Árpádhalom között, ahol tíz darab körbála gyulladt ki, veszélyeztetve a környezetében található kukoricatáblát. Az orosházi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták. Az esetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Száraz aljnövényzet és trágyakazal gyulladt ki vasárnap délután Nagymágocs külterületén, az Árpádhalom felé vezető út közelébe. Az orosházi és hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók, a kettőszáz négyzetméteren égő trágyakazlat egy helyi munkaképpel megbontatták, majd több vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Fa ága úttestre szakadt vasárnap este Szeghalom külterületén, a 4234-es úton. A forgalmat veszélyeztető növényzetet a helyi hivatásos tűzoltók, létra és keretes fűrész segítségével eltávolították, majd ismét mindkét sávon megindulhatott a forgalom. Az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Gallyakat és kerti hulladékot égettek vasárnap este Pusztaottlakán, a Tavasz utcában. A tűz, veszélyeztette a szomszédos ingatlanokat. A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet vettek fel.

Közel száz darab repcebála gyulladt ki vasárnap este Nagyéren, a Rákóczi Ferenc utcában. A teljes terjedelmében égő bálák veszélyeztették a környezetében lévő ingatlanokat. A tótkomlósi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók ellenőrzött égetéssel a kazlat kezelhető méretűre csökkentették, majd megbontással több vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. Az oltási munkálatok a késő esti órákig eltartottak. Tűz a környezetére nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg – számolt be a megyei katasztrófavédelem.

hirdetés