Herczeg Tamás: A hazaszeretet, az otthon szeretete a jövőt meghatározó jelentőségű

Fotó: Körös Hírcentrum

Augusztus 20-án, az ünnepségsorozat részeként Békéscsabán is sor került a kenyérszentelésre, majd Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szólt a nemzeti ünnep ma is érvényes üzenetéről.

hirdetés

Az ünnepélyes zászlófelvonás után az ökumenikus kenyérszentelés következett a Szent István téren. A nemzeti színű szalaggal átkötött, új lisztből sütött kenyeret Szigeti Antal katolikus plébános szentelte meg, és Kutyej Pál evangélikus lelkész, valamint Kollárné Nagy Mónika református lelkipásztor áldották meg.

hirdetés

Herczeg Tamás ünnepi beszédében kiemelte, ezen a napon emlékezünk az államalapító Szent István életére, döntéseire. Hazánkat tőle kaptuk örökségül, általa tértünk rá a keresztényi útra – mondta a képviselő. Egységbe kovácsolta a nemzet hagyományos értékeit a jövőt biztosító szellemiséggel.

A nemzeti ünnep, amely ráirányítja a figyelmet a magyarságunkra, az ehhez kapcsolódó értékek lényegére, a hazaszeretet, az otthon, így a mi otthonunk, Békéscsaba szeretetének fontosságára, jövőt meghatározó jelentőséggel bír – tette hozzá Herczeg Tamás.

Az új kenyér megszegése után a képviselő a városvezetőkkel, illetve a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes táncosaival kínálta meg a közönséget az új kenyérből.

hirdetés