Életet mentett a családi kiránduláson a gyulai tűzoltó

gyulai Fotó: Várszegi György tűzoltó főhadnagy

Családi kirándulás helyett vízből mentés és újraélesztés résztvevői voltak a gyulai Nagy család tagjai 2021. augusztus huszadikán. Az Élővíz-csatornából mentett ki egy eszméletlen kerékpárost a családapa, miközben éppen a közös kalandtúrára készült feleségével és gyermekeivel.

hirdetés

Előbb egy csobbanásra figyeltek fel, majd egy ember kiáltozására, aki a túlpartról jelezte, hogy valaki belezuhant a vízbe. Az a valaki egy kerékpáros volt, aki azonnal el is merült a mélyben. Az apa, Nagy Béla, a gyulai tűzoltóság különlegesszer-kezelője, a túlpartról érkező útmutatások alapján ugrott a vízbe ott, ahol a szemtanú a biciklist elmerülni látta. Majd rövid keresés után megtalálta és fel is hozta a mélyből a bajbajutottat. Felesége, Anikó eközben a mentőket hívta.

hirdetés

A tűzoltókat rendszeresen képezik arra, hogy miként kell újraéleszteni, szakszerűen ellátni a fulladásveszélyes helyzetbe került embereket, így a Nagy család szakszerűen tudott eljárni, ügyelve arra, hogy a tüdőbe és gyomorba jutott víz mihamarabb távozzon a sérült szervezetéből. Sikerült! Mire a mentők kiérkeztek, a keringés beindult, a kimentett embert kórházba vitték – számolt be az esetről közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

hirdetés