Lezajlottak a kátyúzási munkálatok a békési katolikus templomnál

kátyúzás Békésen

A Petőfi és a Rákóczi utcák csatlakozási pontjánál fennálló közlekedési problémák megoldása, a Békésen élők és a településen áthaladók biztonságos közúti közlekedése érdekében Polgár Zoltán alpolgármester a Magyar Közút illetékeseihez a közelmúltban. A cég szakemberei elvégezték a munkát az érintett területen.

hirdetés

A 4238-as jelű és a 470-es jelű utak csatlakozási pontjánál, a jelzőlámpás csomópontban a több mint 10 éve átvezetett forgalomvezérlő kábel miatt keresztben átvágták a 4238-as utat. Ezen a nyomvonalon azóta folyamatosan süllyedés tapasztalható, jelenleg is csak döcögni lehet rajta, az autósok keresik cikk-cakk vonalban a kevésbé rázós részeket, ami miatt baleset-veszélyessé válhat a közlekedés.

hirdetés

Az érintett csomópontban a Petőfi utcáról a Rákóczi utcára ráfordulva is veszélyes kátyúk alakultak ki, valamint a Rákóczi utcáról a Petőfi utcára kanyarodó sávban is a jelzőlámpánál hasonló volt a helyzet. Mindezek miatt kérte Békés Város Önkormányzata a Magyar Közutat, hogy időtálló módon javítsák az úthibát, és ezzel előzzék meg a balesetveszélyes helyzeteket.

hirdetés