Nem lesz átsorolás a felsőoktatásban

átsorolás, érettségi, személyes, alapítványi, szakképző, középfokú, írásbeli, érettségi, oktatás, pályaorientációs, egyetem Illusztráció: Pixabay

A közösségi újraindításért felelős operatív törzs egyik döntése értelmében nem várható átsorolás a felsőoktatásban. Mintegy 5000 hallgatót érint a döntés.

hirdetés

Tavaly végig az egész tanévben tantermen kívüli távoktatás volt a felsőoktatásban. Éppen ezért voltak olyan hallgatók, akik nem tudták teljesíteni azokat a feltételeket, amelyek az állami finanszírozású képzésekhez kellenek.

– Ezért őket át kellene most sorolnunk önköltséges finanszírozásra. Ettől az átsorolástól az idei tanévben eltekintünk. Ez tehát azt jelenti, hogy azoknak sem kell fizetniük a tanulmányaikért, akik nem tudták az előző, távoktatásos tanévben teljesíteni a szükséges feltételeket. Ezzel is szeretnénk segíteni a felsőoktatási hallgatókat, és persze a jövőben mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az összes kritériumot teljesítsék – mondta el Novák Katalin családokért felelős miniszter a közösségi újraindításért felelős operatív törzs egyik döntését ismertetve.

Forrás: kormany.hu

hirdetés